Nieuws
462772
Nieuws

3 januari topdag voor online daten

LONDEN - Wie het vinden van een date als goed voornemen heeft voor het nieuwe jaar, is niet alleen. Veel datingwebsites en -apps noemen 3 januari een topdag. Op de eerste zondag van het jaar zijn er veel meer mensen actief op zoek naar een date dan op andere dagen. De datingsite Match.com heeft de dag uitgeroepen tot Dating Sunday.

Ook andere onlinedatingplatforms zoals Tinder en Plenty of Fish zien op de eerste zondag van het jaar een enorme piek in activiteit op de site, weet The Guardian. Onlinedatingexpert Julia Spira weet waarom zoveel mensen op 3 januari proberen online een afspraak te scoren.

Juist omdat zoveel mensen op die dag hetzelfde willen, is de kans om iemand te vinden die mogelijk bij je past groter dan op andere dagen. Ook hebben veel singles na de feestdagen besloten om nu serieus op zoek te gaan naar iemand om voortaan samen kerst te vieren. Of de relatie is juist gestrand tijdens de feestdagen en de 'nieuwe' singles willen direct hun geluk beproeven op de datingmarkt.