Nieuws/Binnenland
463050725
Binnenland

Zonnig en warm pinksterweekend op komst

DEN HAAG - In het pinksterweekend wordt het warm en zonnig weer, voorspelt Weeronline. De temperatuur stijgt zaterdag en zondag, en ook op pinkstermaandag mogelijk tot 25 graden. Er wordt nauwelijks regen verwacht.

„Prima weer voor een wandeling of fietstocht”, aldus Weeronline. Veel mensen zijn ook op pinkstermaandag vrij. Dan gaan voor het eerst in maanden de terrassen in Nederland weer open. Weeronline verwacht dat die vanwege het goede weer zullen vollopen en waarschuwt bezoekers. „Houd je aan de regels die zijn opgesteld en geniet vooral van het aangename weer”, zegt meteoroloog Rico Schröder.

Hemelvaartsdag, vorige week donderdag, was de eerste zomerse dag van het jaar. Toen trokken veel mensen naar parken en stranden, waardoor het op veel plekken te druk werd. De politie moest daarom op meerdere plaatsen ingrijpen.

Grote drukte bij terrassen

De 25 burgemeesters die het Veiligsberaad vormen bespreken maandag het komende pinksterweekend. Zij denken dat de opening van de terrassen volgende week opnieuw voor grote drukte zal zorgen. Naar verwachting worden geen uniforme regels afgesproken om te grote drukte op sommige plaatsen in het land te bestrijden.

Niet alleen in het weekend en op pinkstermaandag wordt het lekker weer. Deze hele week zal overwegend zonnig zijn, met mogelijk temperaturen boven de 20 graden.