Nieuws/Binnenland
465026
Binnenland

Politie na vondst door getuigen:

’Gevonden kleding mogelijk van Anne Faber’

Onderzoekers in witte pakken en mondkapjes.

Onderzoekers in witte pakken en mondkapjes.

ZEIST - UPDATE - De technische recherche heeft bij een zoektocht in Huis ter Heide kleding gevonden die mogelijk van de vermiste Anne Faber is. Dat heeft de politie dinsdag gemeld via Twitter. De vondst van de kleding werd door een getuige gemeld bij de politie.

Onderzoekers in witte pakken en mondkapjes.

Onderzoekers in witte pakken en mondkapjes.

Eerder meldde de politie dat het een jas betrof. Een politiewoordvoerster laat in Opsporing Verzocht weten dat de zoektocht naar Anne Faber ook in de avonduren door zou gaan. Na tienen vertrokken de busjes van de recherche.

Anne Faber is sinds vrijdagavond vermist. De afgelopen dagen is naar de 25-jarige Utrechtse gezocht in de omgeving van Paleis Soestdijk en nabij de Hilversumsestraatweg in Baarn.

Huis ter Heide

De politie begon dinsdagavond rond 17.00 uur met een zoekactie in Huis ter Heide. Onderzoekers liepen rond in witte pakken en mondkapjes. Een woordvoerder van de politie bevestigde desgevraagd aan De Telegraaf dat er een plaats delict was ingericht. Dat betekent dat er sporen worden onderzocht die mogelijk met een misdaad te maken hebben.

Telefoonverkeer

De politie probeert intussen steeds meer duidelijkheid te krijgen over wat er met de Utrechtse is gebeurd. Zij is sinds vrijdag vermist. Volgens de politie is het onderzoek naar haar telefoonverkeer afgerond. ,,Dit levert een steeds beter beeld op waar te zoeken naar Anne.”

„Uit de gegevens lijkt het er nu op dat Anne de fietsroute 115802 heeft gefietst van Soest (nummer 64) richting De Bilt, mogelijk op weg naar huis. Dit is op vrijdag 29 september tussen ongeveer 19.00 en 20.30 uur. Na een aantal telefonische berichten is er na 19.06 uur niets meer van haar gehoord. Het laatste signaal dat we van haar telefoon hebben ontvangen is van iets voor 19.30 uur, ten zuidwesten van Soest”, meldt de politie in een persbericht.

Camerabeelden

Omwonenden wordt gevraagd om camerabeelden langs de route te uploaden als de vrouw op de beelden gezien wordt. Sommige huizen hebben camerabewaking. In de buurt staan verschillende kapitale panden.

Er kwamen al honderden tips binnen over een zwarte omafiets, maar het is voor de recherche een zware klus om deze allemaal na te trekken.

Deze foto’s van de vermiste Anne Faber verspreidde de politie. Rechts de selfie die ze naar haar vriend stuurde. Daarna heeft niemand meer iets van haar gehoord.

Deze foto’s van de vermiste Anne Faber verspreidde de politie. Rechts de selfie die ze naar haar vriend stuurde. Daarna heeft niemand meer iets van haar gehoord.

De afgelopen dagen is gezocht naar Anne in de omgeving van Paleis Soestdijk en nabij de Hilversumsestraatweg in Baarn. Dinsdag is voor de tweede keer met politiehonden in het bosgebied ten westen van Soest gezocht, vooralsnog zonder resultaat.

De vrouw vertrok vrijdagavond uit Utrecht voor een lange fietstocht. Haar vriend sloeg alarm toen hij geen contact meer met haar kreeg. Zondag zocht de politie al in Baarn, waar Anne vrijdag 18.50 uur nog een selfie maakte en naar haar vriend stuurde. Uit onderzoek blijkt dat deze foto genomen is op de hoek van de Amsterdamsestraatweg en de Hilversumsestraatweg in Baarn. Sindsdien is niets meer van haar vernomen.

De politie zegt nog steeds rekening te houden met alle scenario’s.