Nieuws/Buitenland
465083
Buitenland

Oktoberfest München trekt 6 miljoen bezoekers

MÜNCHEN - Het Oktoberfest in München heeft dit jaar 6,2 miljoen bezoekers getrokken, 600.000 mensen meer dan in 2016. Samen dronken zij 7,5 miljoen literpullen bier, aten ze 127 ossen en zo'n half miljoen halve haantjes op dit grootste bierfestival ter wereld.

Ondanks de strengere veiligheidsmaatregelen was de sfeer gemoedelijk, liet de organisatie weten. Bij de ingangen werden er af en toe tassen gecontroleerd, ook was de politie zichtbaar maar niet in groten getale aanwezig. Samen met de ordediensten kwam de politie honderden keren in actie, veelal voor kleinere incidenten. De meeste ongelukken deden zich voor met gebroken bierpullen. In totaal probeerden bezoekers zo'n 120.000 glazen te stelen.

De meeste buitenlandse bezoekers kwamen uit de Verenigde Staten, gevolgd door Groot-Brittannië, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland en Italië.

Dag langer

Het feest begint traditioneel om 12.00 uur op de eerste zaterdag na 15 september en eindigt normaal gesproken op de eerste zondag van oktober. Het Oktoberfest duurde dit jaar een dag langer omdat het feest nu aansloot op de Dag van de Duitse eenheid, 3 oktober.