Nieuws/Binnenland
465472
Binnenland

Raceliefhebber Bernhard jr. vrijwel rond met Zandvoort

Prins aast op circuit

Amsterdam - Circuit Park Zandvoort is in onderhandeling met prins Bernhard van Oranje over de verkoop van de beroemde racebaan. Volgens ingewijden is de verkoop aan de prins, die er zelf ook regelmatig racet, vrijwel rond.

Het circuit in de duinen, ooit een van de grote racecircuits van de wereld, staat al jaren te koop. Zonder aansprekende evenementen en zonder geld, dreigt het ondertussen weg te kwijnen. Nieuwe investeringen zijn hard nodig. De geplande verkoop aan prins Bernhard (46) komt daardoor als geroepen. De verwachting is dat investeerders, met een lid van de koninklijke familie als nieuwe eigenaar, sneller over de streep zullen komen.

Volgens ingewijden wordt er al maanden onderhandeld met de prins. „Het verkoopcontract is op enkele kleine hobbels na afgerond, vertelde Bernhard me afgelopen week. Ik verwacht dat het begin 2016 gaat lukken”, vertelt een direct betrokkene, die anoniem wil blijven.

Prins Bernhard racet al jaren op Zandvoort in het Racing Team Holland, samen met onder anderen zijn broer Pieter Christiaan en coureur Jan Lammers. Circuitdirecteur Erik Weijers wil niet reageren.