Nieuws/Binnenland
465512
Binnenland

Oculus Rift krijgt gratis platformgame

Kopers van de virtual reality-bril Oculus Rift kunnen straks meteen aan de slag met een vrolijke platformgame. Oculus heeft namelijk bekendgemaakt dat iedereen bij aanschaf gratis Lucky’s Tale krijgt. De game is van de hand van ontwikkelaar Playful.

Palmer Luckey, de bedenker van de Oculus Rift, is zeer te spreken over Lucky’s Tale, waarin spelers mee op avontuur gaan met de vos Lucky. Volgens hem zorgt de game voor een grensverleggende ervaring op het gebied van virtual reality.

“We hebben altijd geloofd in de mogelijkheden die virtual reality biedt voor platformgames, maar het was pas tijdens het spelen van Lucky’s Tale en de samenwerking met Playful dat we ons realiseerden dat het de potentie had om het beeld van dit genre voor altijd te veranderen. Lucky’s Tale levert precies wat je verwacht van een virtual reality-game: het is spannend, vol avontuur en ontzettend leuk om te spelen,” aldus Luckey.

Het is overigens nog niet bekend wanneer de Oculus Rift zal verschijnen en wat voor prijskaartje de virtual reality-bril krijgt.