Nieuws
465549
Nieuws

T2-campus in Genk stap dichterbij

GENK - De T2-campus (Talent en Techniek) op het Thor Park in Genk krijgt 12,5 miljoen euro uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Daarmee komt de realisering van de campus "een serieuze stap dichterbij". Dat maakte de Vlaamse minister van Economie en Werk, Philippe Muyters, woensdag bekend.

De T2-campus in Genk, ten noordwesten van Maastricht, wordt volgens de minister een state of the art technologiecampus waar bedrijven en het onderwijs gericht samenwerken aan de ontwikkeling van technisch talent om de economie in Belgische Limburg te stimuleren. De opleidingen zullen zich toespitsen op nieuwe technologieën die aansluiten op de vraag van bedrijven, meldt persbureau Belga. Het startaanbod focust op de vier domeinen elektro, ICT, (new) energy en (new) materials.

Muyters omschrijft de T2-campus als 'een promotor van techniek en technologie' en 'een accelerator van kennisverspreiding van nieuwe en toekomstige technieken met veel ruimte voor ondernemerschap'. De totale investeringskosten bedragen 43 miljoen euro. Komend voorjaar wordt de bouwvergunning aangevraagd en begint de aanbesteding.