Nieuws
465637
Nieuws

LG lanceert hub voor slimme huisapparatuur

LG Electronics onthult volgende week tijdens gadgetbeurs CES in Las Vegas een hub voor het slimme huis. De cilindervormige SmartThinQ Hub verbindt slimme sensoren en met internet verbonden apparatuur in het huis.

De hub van LG doet zowel qua vorm alsn functie denken aan de Echo van Amazon. Zo beschikken beide apparaten over een ingebouwde speaker en kunnen ze dienst doen als virtuele assistent. De SmartThinQ Hub heeft echter meer mogelijkheden aan boord.

Zo bevindt zich bovenop de cilinder een 3,5 inch kleurenscherm. Via een bijbehorende smartphone app kunnen slimme apparatuur en sensoren meldingen naar het scherm sturen. Het LG SmartThinQ platform ondersteunt bluetooth, wifi en Zigbee.

De hub kan op zijn beurt ook met de slimme gadgets en sensoren in huis communiceren. Zo kunnen gebruikers via de hub instellen wanneer de slimme wasmachine moet aanspringen. Uiteraard kan dit ook via de smartphone app, maar in een huis met meerdere bewoners kan het handig zijn om alles vanaf een centraal punt te regelen.

De LG SmartThinQ Hub wordt tijdens de CES getoond samen met andere slimme producten. Een lanceerdatum en prijs is nog niet bekendgemaakt.