Nieuws/Binnenland

Ophef om boerka's en gebed op speelboerderij

DONGEN - De eigenaar van recreatieboerderij Pukkemuk in Dongen heeft enkele islamitische bezoekers, waarvan enkelen een boerka droegen, aangesproken op hun gedrag omdat ze op het terrein in gebed waren gegaan. De eigenaar vond dat gedrag 'niet gepast'. Na een woordenwisseling verliet de familie vrijwillig de recreatieboerderij. De familie heeft een afspraak gemaakt met de politie om aangifte te doen van discriminatie.

Eigenaar Huub van Leijsen laat vlgens BN DeStem weten dat er volgens hem helemaal geen sprake is van discriminatie, maar dat het gedrag van de groep niet past op een speellocatie voor kinderen. ,,Pukkemuk is geen gebedshuis voor volwassenen. Dat is de reden waarom we de groep hebben aangesproken. Zoals we ook andere groepen aanspreken. Ik geloof niet dat dit iets te maken heeft met discriminatie'' laat de eigenaar in een verklaring weten.

 

Video

Bilal Salam, de zwager van het drietal, was bij het voorval aanwezig en plaatste een video op Facebook van een deel van de woordenwisseling met eigenaar Huub van Leijsen. Aan Dichtbij.nl laat Salam weten: ,,Ik vind het echt verschrikkelijk dat dit gebeurd is. Wel ben ik ontzettend blij met de mensen die na afloop nog even kwamen napraten. Er zat een vrouw die bijna in huilen uitbarstte. Die mag van mij wel een bloemetje.''

Geld terug

In eerste instantie werd de familie wel doorgelaten omdat er kaartjes zijn gekocht. Huub van Leijsen bood al snel aan het geld terug te betalen. Uiteindelijk koos de familie er zelf voor om te vertrekken.