Nieuws/Buitenland
465835
Buitenland

Brug bezwijkt onder stormschade

Amsterdam - Met de derde noodweer in één maand tijd op komst houdt heel Noord-Engeland zijn hart vanavond en vannacht vast. De vrees dat storm ’Frank’ het verwoestende karwei van voorgangers Desmond en Eva zal afmaken, werd in de afgelopen uren nog groter.

Het middenstuk van de meer dan honderd jaar oude brug in Tadcaster, halverwege York en Leeds, is in de vroege avond bezweken onder de schade die de eerste twee decemberstormen en overstromingen hebben toegebracht.

Tadcaster bridge before it collapsed. Been there many 100's of years. Sad day for Tadcaster. pic.twitter.com/U0sRBzAvFF— Colin Ibbotson (@Tramplite) December 29, 2015

Een reddingwerker en inwoner van het plaatsje denkt dat de brug de enorme hoeveelheid puin die de buiten zijn oevers getreden rivier Wharfe met zich meevoerde niet meer aankon. Inmiddels is begonnen met de evacuatie van de ongeveer 6000 inwoners van Tadcaster.

Can't believe #Tadcaster bridge has collapsed - town split in 2. This pic was taken by the fab Giles Rocholl. pic.twitter.com/ntYRr88BP2— Dolphin Int'l Comms (@DolphinComms) December 29, 2015

De brug was wegens instortingsgevaar al eerder afgesloten voor alle verkeer. Welke andere bruggen en gebouwen al zo zwaar beschadigd zijn dat ze de nieuwe storm niet overleven is onbekend.

Rond middernacht (lokale tijd) bereikt het regengebied het noorden van Engeland en zuidwesten van Schotland.

#Weather: Rain map for #UK #Ireland next 24h pic.twitter.com/spLWznc1fC— • (@Areopolis) December 29, 2015