Nieuws/Binnenland
465864
Binnenland

Peter Paul de Vries stapt in de mode

Het beursgenoteerde Dico wordt na overname van de aandelen van R&S Finance omgedoopt tot R&S Retail Group. Het gaat zich richten op de modesector, specifiek het uitbouwen van retail- en fashionformules. De groep gaat overnames in de mode doen.

Die reverse listing meldt Value8 van investeerder Peter Paul de Vries woensdagochtend. Binnen vier jaar denkt Value8 dat de omzet zal kunnen worden verdubbeld.

In de modesector wordt echter volop verlies geleden. Winkelketens sluiten, maar volgens Value8 zit in de verschuiving naar online verkopen - en de trage reactie van grote modebedrijven - een kans om tot overnames en vernieuwing over te gaan. In 2017 moet de groep €120 miljoen omzet hebben geboekt, bij een ebitda van 5%.

 

Miss Etam groeit

Het merk Miss Etam, ondergebracht in R&S Finance, heeft na de doorstart van acht maanden terug en afbouw van het personeel van 180 naar 100 mensen zicht op een omzet van €110 miljoen. Volgens het persbericht van woensdag haalt het nu 20% van zijn omzet via online verkopen.

De constructie door Value8 is bij Dico International zo opgezet dat Dico 100% van de aandelen R&S Finance verwerft, tegen uitgifte van 10 miljoen nieuwe aandelen in Dico International. Bij de beurskoers van €1,60 wordt R&S Finance gewaardeerd op €16 miljoen, zes keer de verwachte ebitda voor 2017.

Al het beursnieuws elke ochtend in de mailbox? Meld hier aan