Nieuws
465880
Nieuws

Hoverboard explodeert in winkelcentrum Texas

Een winkelcentrum in Texas werd gisteren ontruimd nadat een doos met daarin een hoverboard spontaan explodeerde. Het gadget werd verkocht door een kiosk met de naam Xcel Toys&Games en gemaakt door het bedrijf Miberi.

De verkoper bedacht zich geen moment toen hij ontploffingsgeluiden uit de verpakking van het hoverboard hoorde komen. Hij gooide het product op de grond waarna het vrijwel direct in vlammen opging. Dat meldden getuigen van het voorval op Twitter.

Onder bezoekers van het winkelcentrum Deerbrook Mall brak in eerste instantie paniek uit, omdat een aantal mensen dachten pistoolschoten te horen. Dat bleek niet het geval. Toch werd het winkelcentrum uit voorzorg ontruimd.

Een beveiliger wist de brandende doos snel te blussen waarna een gele bijtende rookwolk de ruimte vulde.

Het is niet de eerste keer dat een hoverboard explodeert. Eerder gebeurde dat al terwijl de eigenaar er een ritje meemaakte. Afgelopen zondag vatte er nog een exemplaar vlam in een huis in New Yersey. Het spontaan in brand vliegen van de nieuwe speeltjes heeft er toe geleid dat een aantal vliegtuigmaatschappijen weigert de gadget te vervoeren. Sommige retailers hebben de hoverboards uit de schappen gehaald.