Nieuws/Binnenland
465901
Binnenland

Rechter neemt carbidschieten op de korrel

EMMEN - De Groningse rechtbank heeft de gemeente Emmen op de vingers getikt, omdat het carbidschieten in de wijk Noordbarge wordt gedoogd, terwijl dat in strijd is met de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en er geen juridische onderbouwing is voor het gedoogbeleid.

Twee inwoners van Noordbarg waren naar de rechter gestapt om het gedoogbeleid aan te vechten, meldt RTV Drenthe, omdat zij en hun huisdieren last hadden van het geknal. Vorig jaar hadden de bewoners zich bij de gemeente beklaagd, maar die weigerde op te treden tegen de carbidschietende jeugd.

'Rommelige situatie'

"De gemeente heeft zo een ontzettend rommelige situatie gecreëerd", oordeelde de rechter en bepaalde dat het carbidschieten nu verboden is. Het is echter nog maar de vraag of de gemeente Emmen zich aan de uitspraak gaat houden. Er volgt nog een gesprek met de carbidschieters en woensdag buigt het college van burgemeester & wethouders zich over de kwestie.

De organisator van het carbidschieten zegt tegen RTV Drenthe te hopen dat het knallen gewoon door mag gaan: "We hebben al minder en kleinere bussen, en we hebben ook alle spullen al gekocht."