Nieuws
465902
Nieuws

Géza Weisz en Henk Schiffmacher testen IQ

Olympisch kampioen wielrennen Marianne Vos, acteur Géza Weisz en tatoeëerder Henk Schiffmacher zijn 2 januari enkele van de deelnemers aan de Nationale IQ Test bij RTL4.

In totaal acht BN'ers laten hun intelligentie meten. Ook cabaretier Klaas van der Eerden, presentatrice Linda Hakeboom, wetenschapsjournalist Diederik Jekel, stylist Manon Meijers en Radio 538-dj Jeroen Nieuwenhuize onderwerpen zich aan de test. Verder doen vijf publieksgroepen mee, onder wie advocaten, juffen en 'de blondjes'.

De presentatie is in handen van Beau van Erven Dorens en Jeroen van Koningsbrugge. Zij maakten de IQ-test al voorafgaand aan het programma. Beiden scoorden een bovengemiddeld IQ. Van Erven Dorens heeft een IQ van 119, Van Koningsbrugge behaalde een score van 125.

In 2012 haalde Dolores Leeuwin, bekend van het Klokhuis en het Sinterklaasjournaal, de hoogste score bij de BN'ers met 159 IQ-punten. In 2007 ging de twijfelachtige eer van de laagste score naar Bonnie St. Claire. Zij scoorde een IQ van 52, dat normaliter geldt voor mensen met een verstandelijke beperking.