Nieuws
465909
Nieuws

Onderzoek

Op zoek naar zon in 2016? Montenegro!

Montenegro is onlangs geïntroduceerd als dé nieuwe zonvakantiebestemming voor 2016. Reden voor Waarschijntdezonwel.nl om te onderzoeken wat deze bestemming toevoegt aan het huidige zonvakantieaanbod van populaire vakantie landen aan de Adriatische kust. De uitkomsten verrassen positief.

De relatief onbekende vakantiebestemming Montenegro zal naar verwachting sterk gaan concurreren met landen in de omgeving zoals Kroatië, Macedonië en Bulgarije.

Budva

Volgens sitemanger Michael Takes blijkt uit onderzoek dat ,,het Montengrijnse Budva van mei tot en met september prima kan concurreren met zonvakantie oorden als Ohrid, Porec en Sunny Beach”.

,,Bovendien zijn reizen naar deze nieuwe zonnige bestemming gunstig geprijsd; een weekje zonvakantie is hier, inclusief vlucht en verblijf, met prijzen onder de 250 euro bijna de helft goedkoper dan een strandvakantie naar Zonnestrand in Bulgarije. Een geweldige budgettip voor de prijsbewuste zonzoeker dus.”

 

 

Beter alternatief

Verrassend is dat Montenegro in sommige maanden een beter alternatief is voor zonvakanties dan bovengenoemde plaatsen. ,,De beste maand voor Montenegro valt middenin de zomervakantie. In juli scoort het met 27°C en 10 zonuren per dag een 9.1 op onze Sunfactor. Daarmee is het weertechnisch vergelijkbaar met Kroatie, maar wel een stuk voordeliger. Een populair Macedonië streeft het zelfs voorbij.”

Bijkomend voordeel is dat het kleine Balkan landje nog niet ontdekt is door het massatoerisme. Montenegro verrast met mondaine havenplaatsen, uitgestrekte stranden en een groen binnenland.