Nieuws
465916
Nieuws

Samsung Pay breidt uit in VS

Samsung is van plan de beschikbaarheid van zijn mobiele betaalsysteem in de Verenigde Staten in 2016 flink uit te breiden. Gebruikers moeten tijdens het online winkelen kunnen betalen met Samsung Pay. Ook zullen meer smartphones de elektronische portemonnee ondersteunen.

Samsung Pay maakte afgelopen augustus zijn debuut in Zuid-Korea op slechts een handjevol Samsung-telefoons uit het topsegment. In september volgde een kleinschalige introductie in de Verenigde Staten.

Thomas Ko, topman van Samsung Pay, laat tegenover Reuters weten, dat waarschijnlijk vanaf komend jaar ook lager geprijsde Samsung-toestellen de betaaldienst gaan bieden. Daarnaast gaat de dienst op korte termijn online betalen ondersteunen.

Samsung Pay heeft als groot voordeel boven de betaaldiensten van Apple en Android dat het technologie gebruikt die al in heel veel winkels gebruikt wordt. Om Samsung Pay te ondersteunen hoeven winkeliers dus geen nieuwe apparatuur te installeren zoals wel het geval is bij Apple Pay en Android Pay.

Als Samsung Pay ook online betalingen gaat accepteren, betekent dat concurrentie voor diensten als PayPal en Visa Checkout.

Het is nog niet bekend wanneer Samsung Pay naar Nederland komt.