Nieuws
465929
Nieuws

Apparatuur bedienen via Samsung Smart TV

Alle Smart-televisies die Samsung in 2016 lanceert kunnen verbinding maken met het SmartThings platform van het bedrijf. Dat heeft de Koreaanse elektronicagigant vandaag bekendgemaakt.

De vlaggenschiptelevisies, de zogenoemde SUHD TV’s, worden uitgerust met Internet of Things (IoT) hub technologie waardoor ze ingezet kunnen worden als bedieningspaneel voor het complete slimme huis. Slimme lampen, thermostaten en camera’s kunnen dan via de tv bediend worden. Hieronder vallen Samsung-apparaten, SmartThings sensoren en meer dan 200 apparaten die compatibel zijn met het SmartThings-platform.

Via dit platform kunnen consumenten toegang krijgen tot al hun slimme apparaten via hun smartphone of SUHD tv in plaats van dat ze individuele apps moeten bedienen via meerdere separate apps. Zo kunnen gebruikers er bijvoorbeeld voor kiezen om meldingen van een bewegingssensor als pop-up op het scherm te laten verschijnen. Ook kan de buitencamera met de televisie worden verbonden zodat op het scherm te zien is wie er voor de deur staat.

Hoewel alle SUHD tv’s de SmartThings technologie krijgen, is de functionaliteit nog niet in alle regio’s beschikbaar. Door alle smart tv’s IoT ready te maken verwacht Samsung zijn marktpositie te verstevigen.