Nieuws/Binnenland
465968
Binnenland

Buschauffeurs lokken overvallers in de val

AMSTERDAM - Twee Amsterdamse buschauffeurs hebben drie overvallers van een jaar of 16 op slimme wijze naar het politiebureau gelokt. Het trio wilde na een gewapende overval op een tankstation vluchten met de bus, maar de chauffeurs hadden andere plannen...

Farid en Ali werden vrijdagavond tijdens een pauze door de drie aangesproken bij een busstation aan de Elandsgracht. Ze hadden er meteen er een vreemd gevoel over, vertellen ze aan AT5. "Drie jongens die buiten op een bank zitten, moeten die geen huiswerk maken? Of playstationen?"

Hint

Na een discussie met de drie jongens, stappen Farid en Ali de bus in om te vertrekken. Op dat moment zien ze de jongens met een groot mes en een hamer de Texaco ingaan. Als het drietal wegrent, willen ze de bus instappen. Ali: "Toen keek ik over de linkerschouder heen en ik gaf hem een hint, zo van kom naar de volgende halte toe." Wat het drietal blijkbaar niet weet, is dat die route hen linea recta naar het politiebureau leidt.

De jongens rennen achter de bus aan naar de volgende halte, pal tegenover het bureau. Farid heeft op dat moment de politie al gebeld; agenten kunnen de drie daarop met gemak in de kraag grijpen.

De politie heeft beide chauffeurs voor hun snelle ingrijpen bedankt. "We hebben ons best gedaan. Ik denk dat iedereen dat zo zou doen", stelt Farid nuchter.