Nieuws/Binnenland
465983
Binnenland

Fallout 4 uitgespeeld zonder te doden

Hoewel het mogelijk is om levens van mens en dier te sparen in Fallout 4, lijkt het een onmogelijke opgave om de game geheel pacifistisch uit te spelen. Gamer Kyle Hickley heeft de klus onlangs geklaard in de moeilijkste modus. Eenvoudig was dit niet.

“Mijn eerste poging mislukte”, vertelt Hickley aan nieuwssite Kotaku. “Ik raakte gedemotiveerd tijdens de eerste quest, waarin alle raiders geacht worden te sterven.” Hij bleef het echter proberen en kwam erachter dat het mogelijk is om de raiders alleen te laten in die missie. Het was niet de enige creatieve oplossing die Hinckley moest verzinnen.

Bij Fallout 4 verdienen gamers punten met gevechten. Hinckley kon geen beroep doen op deze punten, dus probeerde hij tegenstanders zoveel mogelijk te overtuigen hun aanvallen te stoppen. Daarnaast gaf hij goede wapens aan computergestuurde karakters zodat zij tegenstanders konden elimineren. Het ‘pacifistische’ spel is dus niet zonder bloedvergieten verlopen. Alleen het karakter van Hinckley zelf heeft niet gedood.

Hinckley zegt wel een beetje teleurgesteld te zijn in het gebrek aan diplomatieke oplossingen in de game. In andere Fallout-games hebben spelers meer alternatieven om een gevecht te omzeilen.

Hinkley heeft de 20-uur durende pacifistische run door Fallout 4 in zijn geheel opgenomen en gepubliceerd op zijn The Weirdist YouTube-kanaal.