Nieuws
465994
Nieuws

Foto's van opvouwbare Google Glass online

WASHINGTON - De komst van een nieuwe versie van Google Glass is bevestigd met foto's die maandag zijn verschenen op de website van de FCC, de Amerikaanse authoriteit voor telecommunicatie. Het gaat om een zogenoemde Entreprise Edition bedoeld voor startups, meldt de website 9to5Google.

De nieuwe bril van Google ziet er niet heel anders uit dan de eerste versie, de zogenoemde Explorer Edition, maar de hardware is verbeterd. Eén van de grootste verschillen is dat de nieuwe versie opvouwbaar is. De Entreprise Edition zou al zijn uitgeprobeerd door honderden mensen van Glass For Work, een netwerk van startups dat met Google Glass werkt om het apparaat verder te ontwikkelen. Hoewel de foto's nu openbaar zijn, heeft Google officieel nog niets gezegd over het bestaan van de bril.

Vorige maand verschenen er al berichten dat Google aan meerdere nieuwe edities van de Glass werkt. Het nieuwe model voor de consumentenmarkt zou er heel anders uitzien en in plaats van met een glazen schermpje volledig op basis van audio werken.