Nieuws/Binnenland
466008
Binnenland

Ooggetuige ziet arrestatie gewapende overvaller

Wildwest in Kerkrade

KERKRADE - De Limburgse politie heeft in samenwerking met de Duitse collega's dinsdagmorgen tijdens een soort wildwesttafereel een man opgepakt die even daarvoor een gewapende overval had gepleegd in het plaatsje Herzogenrath, vlak over de grens bij Kerkrade.

Dat bevestigt een woordvoerster van de politie tegenover De Telegraaf. De man was na de overval gevlucht naar Kerkrade. Naar hem werd enige tijd gezocht met onder andere een helikopter.

In de nabijheid van congrescentrum Abdij Rolduc in Kerkrade werd hij opgemerkt door een politiepatrouille. Toen de spoorloze overvaller dit in de gaten kreeg, probeerde hij te vluchten.

Volgens een ooggetuige werd hij toen van zijn scooter afgereden door de politieauto, gooide hij zijn rugzak weg en rende in de richting van een bos dat op de grens met Duitsland ligt. Agenten renden daarna achter hem aan.

Andere gealarmeerde agenten deden kort daarop in de weggegooide rugzak een gevaarlijke vondst: een vuurwapen. De gevluchte overvaller kon uiteindelijk net over de grens in Duitsland worden aangehouden.

,,Het leek wel een spannende film waar ik in terecht was gekomen", vertelt de ooggetuige van de arrestatie. ,,Maar goed dat ik verder niet geholpen heb, wat je weet nooit wat er dan was gebeurd.  Ik heb die rugzak zelfs nog tegen een paaltje gezet."