Nieuws
466025
Nieuws

5 x

Oud en nieuw-bestemmingen waar je niet aan hebt gedacht

Wil je wel eens ergens anders oud en nieuw vieren, zonder de sierpotten en grondtollen van het buurjongetje? Er zijn talloze steden in de wereld waar oudejaars- en Nieuwjaarsdag wel een heel unieke ervaring wordt! Van de Schotse nieuwjaarsduik tot zingende en dansende mensen in de straten van Kaapstad: in deze vijf steden kun je 2016 inluiden zoals nooit tevoren.

Brussel

Als je buiten Nederland het nieuwe jaar wil inluiden, maar niet te ver wil reizen, is Brussel een uitstekende optie. De Grote Markt staat dan vol met mensen die komen kijken naar het prachtige vuurwerk dat alle historische gebouwen oplicht. Wil je het laat maken en de tofste oud en nieuwfeestjes meemaken? Dan kun je voor €60 de een Party pass kopen bij Happy Brussels, waarmee je toegang krijgt tot alle clubs en grote feesten in de stad!

Edinburgh

Op oudejaarsavond worden de straten gevuld met duizenden mensen die Hogmanay, het Schotse nieuwjaarsfeest, komen vieren. Zodra de klok op 12 uur slaat, wordt Edinburgh Castle het toneel van een prachtige vuurwerkspektakel dat zijn weerga niet kent. Zoals we in Nederland de traditionele nieuwjaarsduik hebben, zo kun je in Edinburgh ook het koude water van het meer Loony Dook trotseren om goed wakker te worden op Nieuwjaarsdag.

 

Reykjavik

In de hoofdstad van IJsland is het niet alleen vuurwerk wat de hemel kleurt, ook is hier rond oud en nieuw prachtig het Noorderlicht te zien! Deze prachtige show van Moeder Aarde is altijd een populaire attractie tijdens oudejaarsavond. Mocht je nou zo onfortuinlijk zijn dat het noorderlicht tijdens jouw trip naar Reykjavik niet te zien is, dan kun je altijd nog genieten van een indrukwekkende vuurwerkshow van de locals. De jaarwisseling is elk jaar namelijk het enige moment dat vuurwerk is toegestaan in IJsland.

 

Wenen

Wenen staat bekend om haar Nieuwjaarsbal in het Hofburg paleis, maar behalve een decadente jaarwisseling heeft de Oostenrijkse stad nog veel meer leuks te bieden! Zo transformeren de kerstmarkten in de stad tot Nieuwjaarsmarkten waar je langs kunt struinen met een glas glühwein in je hand. Om 2 uur ’s nachts begint het feest, onder een hemel van vuurwerk boven de Wiener Prater markt. De volgende dag kun je genieten van het Nieuwjaarsconcert van het Weens Philharmonisch orkest!

 

Kaapstad

Als je aan één dag oud en nieuw vieren niet genoeg hebt, kun je dit ook in Kaapstad doen! Hier duren alle festiviteiten namelijk liefst drie dagen. Op oudejaarsavond kun je bij het Victoria & Albert Waterfront een concert bijwonen en vuurwerk bekijken. Voor het beste uitzicht daarop ga je naar de Tafelberg! Op Nieuwjaarsdag en de dag erop is het nog steeds feest, dan gaan duizenden mensen naar lokale stranden en worden er in de stad allerlei parades gehouden met zo’n 10.000 zingende en dansende artiesten.

 

 

Waar vier jij dit jaar oud en nieuw?

Bron: CityZapper

Lees ook:

Zo vier je oud en nieuw 2 keer!

Oud en nieuw vieren in Nederland

Londen favoriet met oud en nieuw