Nieuws
466046
Nieuws

Top 10

Authentieke riads in Marrakech

De klassieke Marokkaanse riad is een gezinswoning met hoge muren, meestal met twee of meer verdiepingen, gebouwd rond een patio die beschut is tegen de zon. Het zijn absoluut ware culturele schatten die de moeite waard zijn om te bezichtigen tijdens je verblijf in Marokko. In de stad Marrakech kun je vele riads vinden en hier een selectie van de meest authentieke.

De meeste riads in Marrakech zijn oude gerenoveerde huizen, maar onder de Marokkaanse wetgeving mag de term ook worden gebruikt voor moderne gebouwen, mits deze voldoen aan de regels en Marokkaanse tradities. Er zijn tussen de 1500 en 2000 riads in Marrakech, maar niet allemaal zijn bekend of geopend voor het publiek. Het kan best lastig zijn om ze te vinden. Daarom deze selectie van 10 authentieke Riads: van de meest luxueuze tot de meest intieme, dit zijn bouwwerken met een betoverende charme, waar je warm en gastvrij wordt verwelkomd en je een discrete en uiterst attente behandeling geniet.

1. Dar Cherifa

Dit is het eerste literaire café en culturele centrum van de medina. De Riad Dar Cherifa (foto boven) stamt uit de 15eeuw en is smaakvol gerenoveerd, volgens de klassieke Marokkaanse traditie. Gedurende het hele jaar worden hier thema-avonden en tentoonstellingen gehouden, evenals gastronomische evenementen waarin de tijd tot stilstand lijkt te zijn gekomen. Je kunt hier uitstekende Marokkaanse gerechten op hun best proeven, geserveerd door uiterst vaardig personeel met een scherp oog voor detail. Dar Cherifa is één van de riads van Marrakech die is gerenoveerd volgens de meest authentieke tradities van de eigen Abdelatif Ben Abdellah Ait.

Adres: Dar Cherifa, 8 Derb Charga Lakbir Mouassine

WebsiteDar Cherifa

 

2- La Mamounia

Dit is een riad die je gewoon niet mag overslaan! Gelegen op korte afstand van het Jemaa El Fna-plein is het een al even bijzondere bezienswaardigheid van Marrakech als de Majorelle-tuinen en de Koutoubia-moskee. Het gebouw heropende haar deuren in 2009 na een drie jaar durende renovatie. De renovatie kostte maar liefst 120 miljoen euro en er kwamen 1.400 ambachtslieden aan te pas, geleid door de Franse interieurarchitect Jacques Garcia. De sporen van de oude, omstreden renovatie uit de jaren ’80 van de vorige eeuw zijn gewist, waardoor de elegantie van het gebouw weer volledig tot uiting komt. Het is geheel ingericht volgens de meest authentieke Marokkaanse traditie, waarbij een spel van licht en donker een bijzondere sfeer teweegbrengt. Er zijn meer dan 200 kamers, een spa van 2.500 m2 met twee ozon-zwembaden, diverse schoonheidssalons en drie hamams. De oorspronkelijke tuin is in haar oude glorie bewaard gebleven en vormt een eerbetoon aan de geschiedenis van deze plaats en zijn voorgangers.

Adres: La Mamounia Avenue Prince Moulay Rachid, Marrakech, Marokko

Website: La Mamounia

 

 

 

3- Royal Mansour

Dit is een uitzonderlijk gebouw, dat de perfectie zeer dicht benadert. De Royal Mansour is zonder enige twijfel een van de mooiste hotels ter wereld. De eigenaar is niemand minder dan Koning Mohammed VI. Werkelijk alles werd in het werk gesteld om deze plek op dit niveau van verfijning en ongeëvenaarde luxe te brengen en het is dan ook logisch dat het een aristocratische klantenkring aantrekt, bestaande uit de grootste internationale beroemdheden. In een park van 3,5 hectare, aan een rustige weg, vind je de fraaie constructie in een adembenemend decor. Elke klant heeft zijn eigen, unieke spa, er is een staf van 500 mensen en een Michelinster-chef heeft de leiding in het restaurant; The Royal Mansour moet je eens in je leven geprobeerd hebben om de betekenis van de woorden "luxe" en "perfectie" echt goed te begrijpen. Als het je qua kosten niets uitmaakt, bij een keuze voor een riad in Marrakech, twijfel dan niet en verblijf in The Royal Mansour.

Adres: Royal Mansour, Rue Abou Abbas El Sebti, Marrakech 40000, Marokko

Website: Royal Mansour

 

 

4- Selman

Het paleis Selman Marrakech, gelegen aan de voet van het Atlasgebergte is familiebezit. Het ontwerp van architect en interieurdeskundige Jacques Garcia levert een unieke sfeer op en het is één en al luxe en ontspanning. Tip: paardenliefhebbers krijgen hier de kans om raszuivere Arabische paarden te zien. Dit is de enige riadria in Marrakech waar je paarden op het terrein zal vinden, ideaal voor hen die graag een ritje in het zadel maken!

Adres: Selman, Km 5, Route d'Amizmiz, Marrakech 40160, Marokko

Website: Selman Marrakech

 

 

5- Riad Joya

Riad Joya is een klein juweeltje in het hart van de medina, bestaande uit zeven zeer mooie kamers, allemaal ingericht in een bepaalde stijl en een ander thema. Deze riad is elegant en comfortabel, en wordt gerund door enkele Italianen. De renovatie van het terrein werd uitgevoerd door een Italiaanse ontwerper, die een modern tintje westerse invloed heeft aangebracht in de traditionele Marokkaanse stijl. Naast het bereiden van heerlijke maaltijden, verzorgt Chef Medhi ook nog eens kooklessen.

Adres: Riad Joya, Derb El Hammam, Marrakech 40000, Marokko

Website: Riad Joya

 

 

6- La Maison Arabe

We zijn ver van de pracht en praal van het Mamounia. Deze plek lijkt op het eerste gezicht niets spectaculairs te hebben. Het staat echter symbool voor Marrakech: het is er rustig en heel betaalbaar. Als je op zoek bent naar een intieme en tijdloze ervaring, dan is het Riad Fabrizio Ruspoli de plek voor jou. De kamers zijn luxueus en comfortabel, met een elegante inrichting en elk met een eigen terras van waaruit je het beeld van Marrakech in alle rust kunt bewonderen. De twee restaurants behoren tot de beste van de stad, terwijl de piano-jazz, het zwembad en de luxe spa een aanvulling zijn op al het fraais van dit populaire optrekje. We raden de Nahar Suites aan: twee verdiepingen met een eigen dakterras, ideaal om te zonnebaden in totale rust. Deze riad is een must voor fijnproevers.

Adres: La Maison Arabe: Derb Assehbi, Marrakesh 40000, Marokko

Website: La Maison Arabe

 

 

7- Riad Noir d’Ivoire

Dit houdt het midden tussen een luxe hotel en een wellness-centrum, de Riad Noir d'Ivoire is elegant en discreet. Decoraties zijn er in overvloed, maar zonder overdrijving, een combinatie van traditionele Marokkaanse stijl en modern Europees comfort. Mensen komen naar deze plek om aan de drukke stad te ontsnappen en te genieten van het warme onthaal van de staf in deze gezellige en comfortabele riad. Het restaurant biedt heerlijke maaltijden en de spa is werkelijk prachtig.

Adres: Riad Noir d’ivoire Derb Jdid, Marrakesh, Marokko

Website: Riad Noir d'Ivoire

 

 

8- Riad le Clos des Arts

In de buurt van het Dar Si Said Museum, het Bahia paleis en op korte loopafstand van het plein Jemaa El Fna, is de Clos des Arts een oase van rust, met een luxe en uitzonderlijke inrichting. De riad is gelegen in een rustige straat voor voetgangers. De suites en kamers hebben een uniek en origineel thema en de typische stijl met de prachtige kleuren van de traditionele oosterse inrichting vind je hierin terug.

Adres:  Riad Zitoune Jdid - Derb Tbib 50

Website: Le Clos des Arts

 

 

9- Riad Kheirredine

Riad Kheirredine was bij TripAdvisor het beste hotel ter wereld in 2014, in de categorie 'Uitzonderlijke Service'. Dit geeft al aan hoe goed de kwaliteit en service hier is. En dat op tien minuten lopen van het Paleis op het Djemaa el Fna-plein. De riad heeft zeven slaapkamers, allemaal smaakvol ingericht, met een perfecte balans tussen Italiaanse elegantie en Marokkaanse tradities. Het smaragdgroene zwembad, de zingende vogels en de zachte dampen van de hammam maken dit tot een nestje waar je niet graag uit zal vertrekken.

Adres: Riad Kheirredine 44, Derb Chourafa, Ex Derb Draoua, Sidi Ben Slimane, Medina

WebsiteRiad Kheirredine

 

 

10 - La Sultana

Heb je altijd al ervan gedroomd om een perfect paleis uit de verhalen van Duizend-en-één-nacht te zien? Als het antwoord ja is, ga dan naar de riad Sultana, gelegen in de medina, op korte loopafstand van het Djemaa el Fna-plein. Je wordt hier verwelkomd en bediend als een prins in een paleis. Het warme onthaal, het fraaie decor en de prachtige architectuur worden aangevuld met de beste gerechten in de stad. Een rustige plek, ideaal om te ontspannen na een lange vermoeiende dag in de luidruchtige Soucks van Ochre City. De Sultana geeft je de mogelijkheid om een droom waar te maken: laat de kans niet aan je voorbijgaan!

Adres: La Sultana 403 rue de la kasbah | Kasbah - Medina, Marrakech 40 000, Marokko

WebsiteLa Sultana

 

 

Bron: momondo