Nieuws/Binnenland
466066
Binnenland

Getuigen: Rotterdammer reed door rood bij zebradrama

'Hij trapte het gas nog even in'

ROTTERDAM - De 23-jarige automobilist die zondagavond op een zebrapad in Rotterdam een 43-jarige vrouw en haar zoontje van 14 maanden schepte, zou volgens getuigen veel te hard én door rood hebben gereden.

"Wij stopten voor rood om linksaf te slaan. De BMW sjeesde ons rechts voorbij," vertelt getuige Zhane Halfhide aan het AD. "Hij reed veel te hard. Het licht was geel, maar hij trapte het gas nog even in. Toen hij erdoorheen reed, was het rood."

De bestuurder van de auto, een 23-jarige Rotterdammer, loopt nog vrij rond. Volgens een woordvoerder van de politie staat zijn schuld nog niet vast. "Het zou kunnen dat deze mensen zelf door rood zijn gelopen", oppert hij.

Volgens Angelo, de 17-jarige zoon van de aangereden vrouw, is dit onzin. "Er zijn getuigen die gezien hebben dat ze groen licht had. Ze zou dat ook nooit doen, zeker niet met mijn broertje erbij. Mijn moeder is heel keurig. Die durft nog geen spin dood te maken.''

Het kind ligt met een schedelbreuk op de intensive care van het Erasmus MC. De moeder maakt het naar omstandigheden goed.