Nieuws/Binnenland
466068
Binnenland

Eerste gipsvlucht landt dinsdag

ROTTERDAM - De eerste gipsvlucht van dit wintersportseizoen arriveert dinsdag tegen het middaguur op Rotterdam The Hague Airport met aan boord tien geblesseerde wintersporters. Volgens een woordvoerder van International Medical Care (IMC) gaat het vooral om knieletsel.

Het vorige winterseizoen raakten in totaal tussen de zeven- en achthonderd wintersporters gewond, aldus de woordvoerder.

De meest voorkomende wintersportblessures zijn een verstuikte knie, gebroken schouder of arm, gebroken been, rugletsel en hoofdletsel, stelt de alarmcentrale Allianz Global Assistance.

Wegens het huidige zachte weer zijn de condities op veel pistes op de lager gelegen gebieden slecht. Sneeuwkanonnen voorzien de pistes hier wel van kunstmatige sneeuw, maar daarop is het zwaarder skiën. Wintersporters raken sneller vermoeid, waardoor er meer kans is op ongelukken, constateert de alarmcentrale. Omdat veel pistes bovendien gesloten zijn wegens gebrek aan sneeuw is het extra druk op de plaatsen waar wel geskied kan worden.