Nieuws/Binnenland
466254
Binnenland

Woningen Maassluis vrijgegeven na brand

MAASSLUIS - Bijna alle flatwoningen die zondagavond in Maassluis werden ontruimd vanwege een brand in de kelderbox, zijn weer vrijgegeven. Bewoners van twee woningen die vlak boven de brandhaard zitten, kunnen voorlopig niet terug. De gemeente regelt in overleg onderdak voor hen. Dat heeft de veiligheidsregio in de nacht van zondag op maandag laten weten.

Door de kortdurende maar grote brand aan de Burgemeester Zaneveldstraat moesten twee volledige verdiepingen worden ontruimd. In totaal werden zeker vijftig tot zestig mensen uit hun huis gehaald. Anderen waren zelf al naar buiten gegaan. Zij werden opgevangen in een moskee. De brand ging met veel rook gepaard. Een persoon had rook ingeademd en werd door ambulancepersoneel behandeld. Bij de bluswerkzaamheden liep een brandweerman lichte brandwonden op aan zijn hand.

Nadien zijn de tientallen woningen geventileerd en gecontroleerd op de aanwezigheid van het giftige koolmonoxide. Daar bleek geen sprake van, en dus kunnen vrijwel alle bewoners weer huiswaarts. Praktisch probleem is wel dat in sommige flatwoningen nog geen elektriciteit is.