Nieuws
466714
Nieuws

We eten te veel en te vet

'Vakantie niet alleen maar goed voor je gezondheid'

Vakantie blijkt toch niet alleen maar goed voor ons te zijn. We rusten misschien wel meer en hebben minder stress, maar daar staat tegenover dat we ons volvreten en te veel suiker en vet binnen krijgen. Daarnaast wordt er meer gerookt en minder gesport. De positieve gevolgen van de vakantie vallen hierdoor helaas een beetje in het niet.

Uit een onderzoek van Reisgraag.nl blijkt dat 4 op de 10 reizigers ongezonder eet tijdens de vakantie. Over het algemeen eten we minder fruit op vakantie, alleen de reizigers die naar Zuid-Amerika en Azie gaan eten dit juist meer. Ook krijgen we minder groente binnen, scheppen we te grote porties op, en bevatten deze maaltijden teveel vet en suiker. Ontbijt en lunch zijn tijdens de vakantie al minder goed dan thuis, maar het diner blijkt het minst gezond.

Drinken

Laten we positief beginnen; 29,2% drinkt meer water tijdens de vakantie. Echter wordt er ook vaker frisdrank gedronken, over alcohol nog maar te zwijgen...

Goed voor lijf en leden

43,9% van de respondenten sport tijdens de vakantie minder dan thuis, terwijl 15,2% juist meer sport. 4 op de 10 ligt tijdens de vakantie meer in de zon. 7 op de 10 smeert zich altijd in. 44,7% van de 16 tot en met 25-jarigen heeft een verbrande huid gehad. Hoe ouder men is hoe minder last men hiervan heeft.

Geestelijk

6 op de 10 rust tijdens de vakantie meer uit. Over het algemeen slaapt men langer en wordt er minder stress ervaren tijdens de vakantie. Ha, hier winnen we dus een aantal punten.

Gevolgen

De gevolgen van de vakantie zijn goed merkbaar. Men zit een stuk beter in hun vel en heeft meer energie tijdens de vakantie. Twe weken na de vakantie is de energie al wat minder geworden en is het fijne vakantiegevoel weer verdwenen. Wat wel blijft hangen zijn de vakantiekilo's: 42,1% komt tijdens de vakantie aan met gemiddeld 1,2 kilo.

Hoe zorg jij voor jezelf tijdens je vakantie?