Nieuws
467038
Nieuws

FBI jaagt op Hateful Eight-piraat

LOS ANGELES - Onlangs lekte er op internet een kopie uit van de nog niet verschenen nieuwe film van Quentin Tarantino, The Hateful Eight, en de FBI is nu druk bezig de dader op te sporen. The Hollywood Reporter meldt dat de sporen richting de baas van een filmproductiemaatschappij leiden.

"Ik heb de dvd nooit gezien", zo verdedigt de directeur van Alcon Entertainment, Andrew Kosove, zich. Watermerken op de gelekte kopie zouden duidelijk hebben gemaakt dat Kosove de bedoelde ontvanger van de dvd was. "Ik heb mijn handen er nog nooit op gelegd. We gaan meer dan onze medewerking verlenen aan de FBI. We zullen ook zelf een onderzoek starten om uit te vinden wat er is gebeurd."

In aanloop naar de uitreiking van de Oscars lekken er ieder jaar weer films uit die nog niet in de bioscoop zijn verschenen. Middels watermerktechnologie en de inzet van de FBI probeert de industrie dit te voorkomen, maar ook dit jaar slaagden piraten erin de films illegaal op internet te krijgen. Zo is er ook een kopie van The Revenant te vinden, de film met Leonardo DiCapro die ook nog niet in de bioscoop is verschenen. Ook zouden de films al gesignaleerd zijn bij straatverkopers van illegale dvd's in China.

Tarantino werd bij het maken van zijn nieuwe film eerder al geplaagd door piraterij. In een vroeg stadium lekte het script uit. Een woeste Tarantino dreigde de film dan maar niet te maken en klaagde de website Gawker toen aan, die het script publiceerde. Uiteindelijk zag de filmmaker van een rechtszaak af en ging hij door met de productie van de film.