Nieuws/Binnenland
467710812
Binnenland

Dronken man bijt en rochelt agent in gezicht bij Zandvoort

Een spuugmasker (beeld ter illustratie).

Een spuugmasker (beeld ter illustratie).

ZANDVOORT - Een dronken man heeft dinsdagavond een agent gebeten en bespuugd tijdens zijn aanhouding bij het strand in Zandvoort, meldt de politie woensdag. De politie kreeg eind van de middag een melding over een dronken man die badgasten lastigviel op het strand. De 59-jarige man uit Venlo werd daarop met zijn 13-jarige zoon van het strand gestuurd. Ongeveer een uur later was de man terug en viel hij weer mensen lastig.

Een spuugmasker (beeld ter illustratie).

Een spuugmasker (beeld ter illustratie).

De man leek niet van plan te vertrekken en gedroeg zich recalcitrant. Daarop werd hij aangehouden en in een politiebusje gezet op het Badhuisplein. In de bus rochelde hij de agent in zijn gezicht. Om herhaling te voorkomen werd zijn gezicht naar beneden geduwd, waarna de man in het been van de politieman beet. Hij werd vervolgens geboeid en met een spuugmasker op overgebracht naar het politiebureau. De man zit woensdag nog vast voor verder onderzoek.

De agent heeft aangifte gedaan van belediging en mishandeling. Van de gemeente heeft de man een gebiedsverbod gekregen voor 12 weken, meldt een woordvoerder. Al die tijd mag de man Zandvoort niet meer in. De 13-jarige zoon van de man is dinsdagavond naar zijn familie in Venlo gebracht door de politie.