Nieuws/Buitenland
468631
Buitenland

'Voortvluchtige Abdeslam ontsnapt in meubel'

BRUSSEL - Twee à drie dagen na de bloedige aanslagen op 13 november in Parijs was een van de vermoedelijke daders, de Belg Salah Abdeslam, in een pand in Brussel dat in de gaten werd gehouden door de inlichtingendienst. Abdeslam is daar waarschijnlijk uit ontsnapt door zich in een meubel te verstoppen tijdens een verhuizing. Dit berichtte de Franstalige Belgische omroep RTBF woensdag.

Bronnen rond het onderzoek vertelden volgens de omroep dat Abdeslam, uit Parijs teruggekomen, in een pand in het Brusselse Molenbeek was. Toen daar maandagmiddag 16 november een inval werd gedaan, bleek de 26-jarige verdachte onvindbaar. "De meest logische verklaring voor zijn verdwijning is dat zijn medeplichtigen gebruik hebben gemaakt van een komen en gaan van verhuizers en meubels en hem in een meubel uit het pand hebben gesmokkeld", aldus de RTBF-bronnen.

De inval was om formele redenen pas maandagmiddag. Het rechterlijk bevel tot huiszoeking zou erg laat zijn gekomen. Abdeslam zou vroeg die maandag zijn ontkomen.