Nieuws
468798
Nieuws

Ook BN'ers hebben Star Wars-virus

Bekende Nederlanders stonden dinsdagavond te trappelen om de nieuwe Star Wars-film The Force Awakens te mogen zien. Het was dan ook dringen op de rode loper van Theater Amsterdam.

Onder anderen Jody Bernal, Richard Krajicek en Daphne Deckers, Guido Spek en Yes-R kwamen voorbij op de rode loper van Theater Amsterdam. Yes-R: ''Ik ben er wat laat ingerold, maar je kunt er niet omheen dat de filmreeks legendarisch is."

Dj Armin van Buuren: ''Ik ben groot fan. Ik heb bijna alle poppetjes gespaard en thuis in mijn gamekamer staan twee exemplaren op ware grootte. De films hebben me geraakt op het juiste moment. De delen 4, 5 en 6 zijn iconische films."

Verkleed

André van Duin: "Iedereen is er vol van. Fans kunnen er niet van slapen en gaan morgen verkleed en al naar de boscoop toe. Ik ga voor het eerst. Misschien sla ik helemaal om."

Nicolette Kluijver verscheen gekostumeerd op de rode loper. ''Mijn man is groot fan. Ik heb hem ooit beloofd dat we naar de première zouden gaan. We schrijven toch filmgeschiedenis hier'', zei Nicolette.

Verhaal

Andere BN'ers die de première bijwoonden zijn Chimène van Oosterhout, Saskia Noort, Dennis Weening, Danny Froger, Wolter Kroes, Michiel Veenstra, Georgina Verbaan, Robert Schoemacher en Brainpower.

De film is vanaf woensdagochtend 10.00 uur voor het publiek te zien; dan vinden in honderden bioscopen de eerste vertoningen plaats. Over het verhaal van The Force Awakens is nog weinig naar buiten gekomen. Regisseur J.J. Abrams heeft het plot voor de fans geheim willen houden. Harrison Ford, Mark Hamill en Carrie Fisher keren terug als Han Solo, Luke Skywalker en Princess Leia. Nieuwe rollen zijn er voor onder anderen Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac en Lupita Nyong’o.