Nieuws/Binnenland
468896
Binnenland

Caissières AH gaan ouderen in de gaten houden

Den Haag - Albert Heijn gaat in twee van zijn winkels in Den Haag speciaal letten op de gezondheid en het welzijn van oudere klanten. Caissières die signalen krijgen dat ouderen bijvoorbeeld eenzaam of vergeetachtig zijn of zichzelf verwaarlozen, vragen straks of ze willen praten met een vrijwilliger van een zorgorganisatie die in de winkel aanwezig is.

Dat schrijft de Volkskrant. Voor het project werkt zorgorganisatie Royaal Zorg samen met de AH-filialen in de wijken Loosduinen en Escamp. Daar zijn relatief veel ouderen klant. Het plan borduurt voort op de ouderwetse buurtwinkel waar klanten hun verhaal kwijt kunnen.

,,Er zijn ouderen die voor elke boodschap terugkomen, en die bij de kassa blijven hangen om een praatje te maken', zegt projectleider innovatie Sumeyra Yazir van Royaal Zorg. ,,Caissières kunnen erop letten of klanten zich opeens meer terugtrekken of juist meer praten. Dat hun lippen droger zijn, of hun kleding slordiger wordt. Of dat ze vaker struikelen en meer moeite krijgen met pinnen of het inpakken van hun boodschappen.'