Nieuws
469290
Nieuws

Hoe date ik het ook alweer?

Ik ben even helemaal klaar met de liefdesexcursie

Ik heb een date time-out. Ja, je leest het goed: het is even klaar. Dat heeft te maken met een boze date die zich in de maling genomen voelt. 

Belanden in de wereld van het daten, dat is uitermate enerverend. Nee, normaal zou ik er nooit terecht zijn gekomen, maar een blog is het meest fantastische excuus om op liefdesexcursie te gaan.

Dagtaak

Mocht je nu denken dat je je zomaar even tussendoor in het dategeweld kunt storten: nee. Ik kan je verzekeren dat als je het serieus aanpakt, je er een dagtaak aan hebt. Voordat je het weet, zit je inbox vol en meestal wordt het in de avond pas echt druk, want vrijgezellen shoppen kennelijk graag in de late uurtjes naar een prins of prinses.

Bizarre verhalen

Tja…ik ben gierend van de lach in de meest bizarre situaties terecht gekomen, maar de eerlijkheid gebiedt mij ook om je te vertellen dat ik onderweg zulke ontroerende en pijnlijke verhalen ben tegengekomen, dat ik soms snikkend hand in hand met een mij onbekend mens in een even triest wegrestaurant ben beland.

Ja, ik kan zo aan de slag als figurant, want als er iets te huilen valt, dan snik ik uitbundig mee.

Grote gespierde man

Zo ben ik een man tegenkomen die een aantal weken daarvoor zijn vrouw aan de dood was verloren, en mij wel per direct een leuke vervanging vond. Een man die mij eerlijk opbiechtte dat hij graag in de avonduren op pumps en lingerie loopt. En een chique heer van stand die pas echt op dreef raakt als zijn nieuwe lief met een grote gespierde man, het liefst bruin getint, het bed deelt.

Stoelendans

Daarnaast was ik mesjogge genoeg om op dateles te gaan en ben ik op een speeddate-avond terechtgekomen, met een ludieke stoelendans waarin je in precies vijf minuten een potentiële kandidaat kunt taxeren.

Je kunt een boel van mij zeggen, maar als ik iets doe dan doe ik het goed en blijf ik een onverdroten enthousiaste eikel.

In de maling

Maar na deze week had ik het helemaal gehad, basta, over en klaar. Hoe dit komt? Let op… ik vertel het snel. Man mailt. Ik mail terug. Man mailt weer. Man leest kennelijk mijn blog. Man weet dus wie ik ben. Maar dat wist hij al, want ik had keurig verteld hoe ik heet. Man mailt en is gepikeerd. Hij voelt zich in de maling genomen. Ik leg hem keurig uit dat ik een blog schrijf. Man beschikt kennelijk niet over humor en ik blijf geduldig (zelf heette hij eerst Piet, maar blijkt nu toch een Arthur te zijn).

Kun je koken?

Ik beschik over een kwetsbaar hart, vind dit toch heel vervelend en verzeker ik hem dat ik niemand in de mailing neem en nooit een naam zal noemen. Man wil bellen. Vooruit dan maar.

Telefoon gaat. Hij stelt zich voor en hij heeft een aantal vragen. Vraag 1: ‘Kun je koken?’ Ik zeg braaf ja, schenk een glas wijn in, want ik vermoed dat dit vermakelijk wordt. Vraag 2: ‘Kun je skiën?’ Ja. dat kan ik en dus zing ik luid over Der Anton aus Tirol. Ik mag door naar de volgende ronde. Vraag 3: ‘Heb je beesten? En zo ja; slapen die bij je in bed?’ Ja, ik heb drie honden, en nee, ze slapen in hun mand.

Pippi Langkous

Er volgen nog zeven vragen in deze sollicitatiequiz en ik vraag hem of ik de ijskast al heb gewonnen. Hij begrijpt de grap het niet. Ik vind het onderhand ook wel mooi geweest. Maar man heeft toch nog nog een laatste vraag: ‘Hou je van seks? En zo ja, hoe doe je het graag?’ ‘Wat is dit nu weer voor vraag’, antwoord ik, ‘uhhh… ik doe het graag ondersteboven, als Pippi Langkous.’ 

‘Je neemt mij niet serieus’, klaagt hij. ‘Nee…dat klopt…ik neem je niet.’ Man hangt op.

Oeps… gniffel ik… leuke kwinkslag.

Als je leuke verhalen of tips hebt dan hoor ik je graag. Want werkt dit gedate eigenlijk wel?

Lees alle avonturen van Patty op de datingmarkt hier.

Over Hoe date ik het ook alweer?

Patty Harpenau, coach en auteur, gaat voor VROUW op datingavontuur. In de gloednieuwe blog ‘Hoe date ik het ook alweer?’ kruipt ze in de huid van Share Vrolijk, een vrouw van 57 jaar die dol is op vissen, koken en lezen. En natuurlijk op zoek is naar de ware liefde...