Nieuws
469327
Nieuws

Kerstman ontvangt 30.000 brieven per dag

Op bezoek bij de Kerstman in Santa Village

De Kerstman, hij bestaat echt! In Fins Lapland, vlakbij Rovaniemi, ligt Santa Village, waar je het hele jaar door op bezoek kunt bij de beste man. Een brief schrijven kan ook, maar het duurt wel even voordat hij hem daadwerkelijk leest. De Kerstman ontvangt er namelijk 30.000 per dag.

Wanneer je in Santa Village aankomt, waan je je in een sprookje. Het hoogtepunt van de dag is natuurlijk het ontmoeten van de Kerstman. Je mag met hem op de foto, al hangt hier wel een prijskaartje aan. Wist je dat hij trouwens een paar woorden Nederlands spreekt?

De Kerstman heeft een eigen postkantoor, waar hij met behulp van zijn vrolijke elfen de post verwerkt. Tijdens de feestdagen ontvangt de kerstman maar liefst 30.000 brieven per dag. Wil je ook een brief sturen naar de Kerstman? Dat kan:

Santa ClausSanta Claus Main Post OfficeFI-96939 Arctic CircleFinland

Reiskrant ontmoet de Kerstman in 2013

Avontuur en sneeuwpret in Lapland

Naast een bezoek aan de Kerstman, is er natuurlijk nog meer te beleven in Fins Lapland. Zo kun je met een sneeuwscooter een mooie tocht maken. Geniet er van de stilte tijdens een sneeuwschoenwandeling of ga juist voor de adrenalinekick tijdens een huskysafari. En natuurlijk mag een bezoekje aan een rendierboerderij niet ontbreken tijdens deze winterse vakantie.

De hoogst gelegen dierentuin ter wereld, Ranua Zoo, vind je op zo’n 80 kilometer afstand van Rovaniemi. Ongeveer 60 soorten arctische dieren zijn hier te bewonderen. Voor je het weet sta je oog in oog met een ijsbeer, wolf, lynx of poolvos. Je kunt zelfs op nachtsafari om de dieren te spotten die juist actief zijn in de avonduren.

Mocht je nog  tijd over hebben dan kun je nog een dag met een ijsbreker meevaren op de Oostzee. Dit is één van de weinige ijsbrekers die toeristen toelaat om mee te varen. Op een gegeven moment legt de schipper de boot stil en mag je midden op zee de boot verlaten om een rondje om de boot te lopen op het ijs. Een bijzondere ervaring!

Beleef het noorderlicht

Wat zou het mooi zijn om je reis af te sluiten met een van de mooiste natuurverschijnselen op de wereld: het noorderlicht. De kans dat je het noorderlicht zult aanschouwen is groot. Wil je zeker zijn dat je niets mist, boek dan een tocht met een ervaren gids die precies weet waar en wanneer de kans het grootst is om het verschijnsel te kunnen bewonderen.

Reizen naar het hoge Noorden

De meeste rechtstreekse chartervluchten vanuit Nederland naar Rovaniemi vinden plaats rond het weekend. Het is dagelijks mogelijk om met een overstap via Helsinki met Finnair naar Rovaniemi te vliegen. De luchthaven ligt in het noordoosten van de stad en heeft maar één landingsbaan. De kans is groot dat je ‘ouderwets’ via een trap het vliegtuig zult verlaten. Je stapt dus letterlijk de sneeuw in!

Bron: EUclaim

Lees ook:

Turbo husky's in Fins Lapland

Per sneeuwscooter door Fins Lapland