Nieuws/Buitenland
469677
Buitenland

Einde aan belegering Kabul

KABUL - Afghaanse veiligheidstroepen hebben een einde gemaakt aan de belegering van een gastenverblijf nabij de Spaanse ambassade in Kabul. Daarbij zijn drie Talibanstrijders gedood. De aanval van de Taliban ging gepaard met zware explosies en geweervuur die tot zaterdagochtend vroeg duurden.

Een Spaanse politieman werd tijdens de aanval geraakt en overleed later in het ziekenhuis. Vijf Afghaanse politieagenten raakten gewond of overleden, aldus de politiechef in Kabul. Daarnaast waren er tien gewonde burgers, een Spanjaard en negen Afghanen, en werden 47 andere Afghanen en buitenlanders gered.

De autoriteiten in de Afghaanse hoofdstad meldden aanvankelijk dat de Taliban de Spaanse ambassade hadden aangevallen. Er raakte geen personeel van de ambassade gewond.

De Taliban zeiden dat "een zelfmoordaanvaller een gastenverblijf van de buitenlandse bezetter" was binnengevallen. Deze liet een autobom ontploffen. Drie schutters openden het vuur op de bewaking. Getuigen spraken van zware explosies en geweervuur.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop