Nieuws
469735
Nieuws

Sterk beursdebuut Hipchat-maker

AMSTERDAM - Atlassian heeft donderdagmiddag de 'markt' voor technologiebeursgangen weer nieuw leven ingeblazen. Het bedrijf ging voor $21 per aandeel naar de beurs, maar klom bij opening direct boven dat bedrag.

Het duurde lang voor er een eerste koers tot stand kwam, maar toen stond er ook direct een plus van 30% op de borden. Daarmee koerste het aandeel ruim boven de $27.

Atlassian is vooral bekend van Hipchat, een programma waarmee werknemers binnen bedrijven kunnen chatten. Het bedrijf maakt ook andere software waarmee personeel makkelijker kan samenwerken.

Bij een introductieprijs van $21 haalt het bedrijf circa $460 miljoen op. Die $21 per aandeel was al aan de bovenkant van de bandbreedte van $19-$20 die Atlassian eerder had afgegeven.

Daarmee vergaat het Atlassian beter dan Square, het betalingsbedrijf dat een paar weken geleden naar de Amerikaanse beurs ging. Het bedrijf van Twitter-oprichter Jack Dorsey moest de introductieprijs flink verlagen om de aandelen aan de man te brengen.