Nieuws/Binnenland
469765788
Binnenland

Bewoners 22 woningen pas na weekend naar huis na brand Vlissingen

VLISSINGEN - De bewoners van 22 woningen in Vlissingen kunnen waarschijnlijk pas na het weekend weer terug naar huis. Zij werden donderdag geëvacueerd nadat er een explosie was geweest en daarna brand was uitgebroken in een van de flatwoningen aan de Hogeweg. Woningcorporatie L’Escaut meldt vrijdag dat eerst het politieonderzoek moet worden afgerond voordat kan worden vastgesteld of de huizen veilig zijn en eventuele schade moet worden hersteld.

De explosie vond donderdag rond 21.00 uur plaats op de eerste verdieping. De daaropvolgende brand sloeg over naar de bovenliggende twee verdiepingen van het vier woonlagen tellende complex. Een persoon kwam op het leven, een ander is naar het ziekenhuis gebracht. Drie mensen raakten lichtgewond.

Het onderzoek naar de oorzaak van de explosie en brand van donderdagavond is nog in volle gang, schrijft de politie op Twitter. „Vermoedelijk is de bewoner daarbij om het leven gekomen, maar dat is nog niet officieel vastgesteld. Ook zijn er nog geen onderzoeksresultaten bekend”, aldus de politie.

Stichting Salvage heeft afgelopen nacht onderdak geregeld voor mensen die niet bij vrienden of familie terecht konden. Ook werd slachtofferhulp ingeschakeld. De burgemeester van Vlissingen Bas van den Tillaar heeft de opgevangen bewoners bezocht.