Nieuws
469876
Nieuws

Twitter wil verdienen aan gebruikers zonder account

Twitter test momenteel een feature waarbij mensen die tweets lezen zonder ingelogd te zijn, advertenties in beeld krijgen. Op die manier hoopt het microblognetwerk geld te verdienen aan niet-actieve gebruikers.

Volgens Twitter maken elke maand een half miljard mensen gebruik van de dienst zonder ingelogd te zijn. Deze gebruikers krijgen binnenkort promotionele tweets en video's te zien op de desktopwebsite en dan met name op de profielpagina van mensen en op gedetailleerde pagina's waarop specifieke tweets worden uitgelicht.

Twitter hoopt met de nieuwe feature aantrekkelijker te worden voor adverteerders. Die blijven nu nog weg omdat ze vinden dat Twitter, met 320 miljoen actieve gebruikers per maand, niet genoeg mensen bereikt. Concurrent Facebook heeft meer dan 1,55 miljard actieve gebruikers per maand.

Twitter gaat ervan uit dat advertenties die gericht zijn op niet-ingelogde gebruikers het bedrijf gemiddeld zo'n $2,5 per gebruiker oplevert. Ingelogde gebruikers leveren meer dan $4 op.

De nieuwe advertentiemogelijkheid wordt momenteel getest met een aantal adverteerders in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Japan en Australië.