Nieuws
469882
Nieuws

Vodafone klaagt KPN aan voor 115 miljoen

AMSTERDAM (AFN) - Vodafone daagt KPN voor de rechter vanwege ernstig misbruik van zijn machtspositie op de Nederlandse markt en anti-competitief gedrag. Dat maakte het telecombedrijf donderdag bekend. Vodafone eist een schadevergoeding van 115 miljoen euro.

Het Britse telecombedrijf zegt te zijn tegengewerkt in een poging om een positie te verwerven met het aanbieden van televisie in Nederland. De landelijke introductie van Vodafone Thuis, een gecombineerde TV-, vast internet- en telefonieaanbod is daarmee volgens de onderneming met 3 jaar vertraagd.

Terwijl KPN volgens Vodafone afgesproken diensten niet leverde, introduceerde het wel via het eigen merk en via dochter Telfort vergelijkbare pakketten. ,,Hiermee beperkte KPN voor Vodafone de mogelijkheid om in een cruciale fase van de markt significant marktaandeel te verkrijgen. In die periode stapten namelijk meer dan 100.000 huishoudens per kwartaal over op ‘alles-in-één’ producten'', aldus Vodafone.

Rechtbank

Het bedrijf heeft de claim voorgelegd aan de rechtbank in Den Haag.

KPN liet desgevraagd weten zich niet te herkennen in het beeld dat Vodafone schetst en zegt een ,,professionele'' relatie te hebben met de concurrent. Het bedrijf wacht de dagvaarding af.