Nieuws/Binnenland
470029
Binnenland

Hoge beloning gouden tip juwelenroof

ROERMOND - De Roermondse vastgoedmagnaat Piet van Pol looft een beloning van 40.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de oplossing van een megajuwelenroof die in zijn kapitale villa heeft plaatsgevonden. Hierbij werden voor vele tonnen aan peperdure sieraden gestolen. Van Pol heeft de bekende Limburgse privédetective Ben Zuidema in de arm genomen om deze zaak op te lossen.

Bij de inbraak in de woning werden vele tientallen gouden armbanden, horloges, oorbellen en met parels belegde hangers van merken als Chopard, Bulgari, Cartier en het Italiaanse Pommelata gestolen. Ook werden briljanten en witgouden ringen ontvreemd en de papieren van de auto's van Van Pol meegenomen door de dieven.

,,Wij loven nu een grote beloning uit voor mensen die meer weten van deze roof", zegt Zuidema. ,,Die peperdure juwelen zijn waarschijnlijk ergens in de handel opgedoken en aangeboden waardoor er mensen meer moeten weten waar deze spullen nu zijn. Tipgevers die cruciale informatie hebben, kunnen zich bij mij melden. Een en ander zal discreet behandeld worden", aldus de ervaren speurder.