Nieuws/Binnenland
470260707
Binnenland

Nederlandse paraglider gewond na raken stroomleiding Oostenrijk

Een paraglider (beeld ter illustratie).

Een paraglider (beeld ter illustratie).

GRAZ - Een Nederlandse paraglider is in Oostenrijk gewond geraakt toen hij een hoogspanningslijn raakte. Volgens de politie van de deelstaat Karinthië heeft hij ernstige brandwonden opgelopen. De politie meldt dat de man 56 jaar oud is, plaatselijke media berichten dat het slachtoffer 57 is.

Een paraglider (beeld ter illustratie).

Een paraglider (beeld ter illustratie).

Het ongeval gebeurde donderdag in Greifenburg, niet ver van de grens met Italië en Slovenië. De man was opgestegen vanaf de bergweide Emberger Alm om een rondvlucht door het dal te maken. Toen hij wilde landen, schatte hij waarschijnlijk zijn vlieghoogte verkeerd in. Daarom moest hij omkeren en in een weiland landen. De politie vermoedt dat hij daarbij werd verblind door de zon en de hoogspanningskabel over het hoofd zag. Zijn scherm veroorzaakte kortsluiting.

De Nederlander kreeg ter plekke medische hulp en is daarna naar een universitair ziekenhuis in Graz gevlogen. Zijn toestand wordt omschreven als stabiel. De Nederlander zou niet in levensgevaar zijn. Door het ongeluk zaten dorpen in de omgeving enkele uren lang zonder elektriciteit.