Nieuws/Opmerkelijk
470261
Opmerkelijk

Schorriemorrie en Verweggistan in Groot Ducktee

DUCKSTAD - Schorriemorrie en schobbejak komen nog wekelijks voor in de Donald Duck, maar zijn in de hedendaagse Nederlandse taal inmiddels vergeten woorden. Het weekblad start daarom met het 'Groot Ducktee'. Daarbij geeft het blad het startschot voor de verkiezing van het Leukste Woord uit Duckstad.

Donald Duck Weekblad staat erom bekend in de strips veel oude woorden en uitdrukkingen te gebruiken, wat in de stripwereld ook wel 'Duckstads' wordt genoemd. Naast woorden als 'bakkeleien' en 'verfomfaaien' verrijkt Donald Duck ook de Nederlandse taal, zoals hij deed met 'Verweggistan'.

Donald Duck zelf is echter niet al te enthousiast met de verkiezing en vindt dat de keuze in de verkiezing te beperkt is. ,,Wat een waardeloos ducktee! Het woord 'przewalskipaard' zit er niet eens in!"

De redactie van het weekblad heeft de tien populairste woorden uit Duckstad verzameld waarop gestemd kan worden. Op maandag 4 januari wordt bekendgemaakt wat het leukste woord uit Duckstad is. Tot die tijd kan hier worden gestemd.