Nieuws/Binnenland
471548
Binnenland

Drugs in bloed van Dascha

HILVERSUM - Het toxicologisch onderzoek dat de ouders van Dascha Graafsma hebben laten doen door forensisch patholoog Frank van de Goot, lijkt erop te wijzen dat het meisje is gedrogeerd. Of dat bewust of onbewust, vrijwillig of onvrijwillig is gebeurd, is nog onduidelijk. Dat meldt misdaadjournalist Peter R. de Vries, die de familie Graafsma bijstaat.

Om welke drugs het gaat, kan De Vries niet zeggen. Wel voegt hij toe dat in het bloed van Dascha ook alcohol is gevonden. Het zestienjarige meisje uit Hollandsche Rading kwam bijna een week geleden in Hilversum om het leven bij een aanrijding met een trein. De politie ging uit van zelfmoord, maar haar nabestaanden geloven dat niet en drongen met succes aan op diepgaand onderzoek en laten ook zelf onderzoek doen.

Het bloedonderzoek dat de politie laat doen bij het Nederlands Forensisch Instituut levert pas maandag resultaten op, zegt een woordvoerster. Verder richt het politieonderzoek zich op de uren tussen het moment dat het meisje is vertrokken uit club Let's Get Down in Hilversum, waar ze met drie vriendinnen was, en het moment dat ze is aangereden door de trein.