Nieuws
471561
Nieuws

Beautytrend

Nieuwste nageltrend: glasnagels

Het is december en dat betekent dat de feestdagen steeds dichterbij komen. Steel de show met je kerstjurk, feestjurk én met deze nieuwe trend: glasnagels!

Je nagels deze kerst opfleuren met iets anders dan een simpel rood of roze lakje? Waag je dan eens aan deze sprankelende beautytrend. Nagelstyliste Sandra Koning, die zelf ook aan het experimenteren is geslagen met de glasnagels, is razend enthousiast. “Het effect is waanzinnig!”, vertelt ze.

Een eyecatcher

“Het is over komen waaien vanuit Zuid-Korea en ik verwacht zeker dat glasnagels een trend worden, vooral rond de feestdagen. Het sparkelt, glinstert en is net even anders dan een simpel rode of roze lakje. Echt een eyecatcher.”

Glas op je nagels

Waar glas op je nagels in eerste instantie misschien wat luguber klinkt, hoef je volgens Sandra niet te vrezen als je de nagelstudio binnenstapt. “Het is geen echt glas, dat zou een beetje gevaarlijk zijn”, lacht ze. Maar wat is het dan wel?

“Het zijn kleine stukjes folie die je op je nagels plakt. Door er verschillende figuurtjes van te knippen, ontstaat er een mozaïek aan gekleurde hoekjes, wat het effect geeft van gebroken glas. Vandaar dus de glasnagels”, legt Sandra uit.

Doe het zelf

De mogelijkheden met glasnagels zijn eindeloos, volgens Sandra. “Iedere nagel is anders. Het hangt af van de kleur nagellak die je gebruikt, maar ook van het folie en de figuurtjes die je knipt. Het zijn eigenlijk kleine schilderijtjes die je maakt.”

Schilderijtjes die je ook zelf aan de keukentafel kunt realiseren, mits je geduld hebt. “Absoluut, de eerste doe-het-zelf-video's duiken al op. Zelf verwerk ik het folie in gellak, maar je kunt het ook prima gebruiken in combinatie met gewone nagellak. Het enige nadeel is dat je het niet zo glad krijgt als met gellak.”

Fröbelen

Ben je niet zo creatief en zie je het niet zitten om met minuscule stukjes folie te fröbelen? Dan kun je de kerstnagels ook laten zetten. “Het kost iets meer dan normale gelnagels, denk aan circa € 45,-. Het blijft dan drie weken uitstekend zitten”, vertelt Sandra.

VROUW-Hoofdredacteur Marieke 't Hart besloot deze trend alvast te proberen voor kerst en kroop in de stoel bij Sandra. Zie hieronder het resultaat.

 

Wat vinden jullie ervan? Zou je zelf ook glasnagels laten zetten voor de feestdagen, of houd je het bij een simpel lakje?