Nieuws
471677
Nieuws

Pink Floyd brengt onverwachts nieuwe ep uit

Pink Floyd heeft hun allereerste nummers uit 1965 opnieuw uitgebracht op ep. Fans van de populaire psychedelische band zijn niet allemaal enthousiast over de verassing

Pink Floyd heeft een  limited edition ep onverwacht uitgebracht op 27 november. De plaat bevat zes nummers van de allereerste opnamesessies uit 1965, zo meldt het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone.

De fans van de band hebben met gemengde gevoelens op de verassings-ep gereageerd. Er zijn namelijk amper duizend exemplaren van de plaat  ‘Pink Floyd 1965 - Their First Recordings’ gemaakt.

Op social media laten fans weten dat de limited edition peperduur zijn. "Vind het jammer dat de Pink Floyd plaat alleen voor de rijken te koop zal zijn", reageert een teleurgestelde fan op Twitter. Op EBay worden de copies al voor een bedrag van 375 dollar te koop aangeboden.

EP

De nieuwe EP telt zes nummers: ‘Lucy Leave’, Double O Bo’, ‘Remember Me’, ‘Butterfly’, ‘Walk with me Sydney’ van Roger Waters en ‘I’m a King Bee’ van Slim Harpo.

Pink Floyd groeide uit tot een van de succesvolste Britse rockbands die vooral in de jaren zeventig en tachtig gigantische successen boekte met albums als The Dark Side of the Moon (1973), Wish You Were Here (1975), Animals (1977), The Wall (1979) en The Final Cut (1983). In 2014 verscheen echter plotseling een nieuwe Pink Floyd-plaat, The Endless River. Het album werd een immens commercieel succes.

Toetsenist Rick Wright overleed in 2008. De vierde oprichter, kunststudent Syd Barrett, overleed in 2006. Gitarist David Gilmour kwam in 1967 bij de groep.