Nieuws/Binnenland
471681
Binnenland

Opnieuw controles TU Delft

DELFT - De TU Delft gaat vrijdag door met het treffen van veiligheidsmaatregelen vanwege een dreigement aan de universiteit. Dit betekent dat studenten die naar de Aula en bibliotheek willen, bij de ingang worden onderworpen aan een tassencontrole. Ook is er politie aanwezig.

Over de aard van dreiging worden, net als donderdag, geen mededelingen gedaan. ,,We zijn gewoon extra alert", aldus een politiewoordvoerder. ,,Het laatste jaar gebeurt er van alles in de wereld, waardoor we voorzichtiger zijn geworden". De politie doelt onder meer op de aanslagen in Parijs, waardoor er ineens veel meer meldingen waren van 'verdachte' rugzakken en tassen. ,,Voor de TU geldt ditzelfde verhaal".

Hoewel de universiteit rept van 'een beperkt risico' zijn niet alle studenten er gerust op. ,,Ik heb eerst twee keer gekeken voordat ik in de bibliotheek ben gaan zitten. Ik heb uiteindelijk voor een plekje bij de nooduitgang gekozen", reageert de Delftse techneut Hugo.

Bij zowel de Aula als de bibliotheek staan beveiligers voor de ingang, die tassen van studenten en medewerkers doorzoeken. Onduidelijk is hoe lang de tassencontrole nog zal duren.