Nieuws/Binnenland
471714
Binnenland

'Vrouw kiest vakantie uit'

AMSTERDAM - Bij stellen en gezinnen kiest in meer dan de helft van de gevallen de vrouw de vakantie uit (53%). Op de tweede plaats komt de hele familie (25%) en dan pas de man (18%). De kinderen sluiten de rij met 4%.

Dat  blijkt uit onderzoek van Vliegtickets.nl onder Nederlandse vakantiegangers. De resultaten worden vanmiddag gepresenteerd. 

De vrouw is de grote regelaar. Zo zoekt en boekt zij bij 65% van de ondervraagden de tickets, de man blijft steken op 25%, samen doet 10% dat. Hotel en excursies worden meer samen uitgekozen (39%), hoewel zij ook hier nog leidend is (46%) en hij met 15% een ondergeschikte rol speelt.

Dat wordt volgens de enquête pas anders als er betaald moet worden. Bij ruim 60% van de respondenten is het de man die de vliegtickets afrekent. Op de vakantiebestemming scoort hij 36% tegenover 17% zijn vrouw, maar 'samen' de portemonnee trekken doet dan toch 47%.

Interessant is wie de koffers inpakt. ,,Ieder voor zich", zegt meer dan de helft. ,,Nee, dat doet de vrouw voor iedereen", aldus 43%. Gezinnen waar de man alle bagage klaarmaakt voor de reis, zijn te verwaarlozen, blijkt uit het onderzoek.