Nieuws
471726
Nieuws

Toekomst Windows Phone niet rooskleurig

Met de lancering van Windows 10, dat het computerplatform en mobiele platform met elkaar verbindt, hoopt Microsoft de verkopen van zijn Lumia's te zien stijgen. Marktonderzoeker IDC verwacht niet dat dit gaat gebeuren. Dit jaar daalde de verkoop met 10,2 procent vergeleken met 2014 en voor volgend jaar voorspelt IDC een nog grotere daling.

Het onderzoeksbureau verwacht dat er dit jaar 31,3 miljoen Windows Phone toestellen worden verscheept en dat staat gelijk aan een marktaandeel van slechts 2,2 procent. De komende vier jaar zal dat percentage slechts miniem groeien naar 2,3 procent, aldus de voorspelling van IDC.

Android is met een marktaandeel van 81,2 procent veruit het grootst en dat blijft volgens IDC voorlopig zo. Het besturingssysteem van Google groeit naar een marktaandeel van 82,6 procent in 2016. iOS daalt van 15,8 procent naar 14,1 procent in 2019. Het marktaandeel van ander mobiele besturingssystemen stijgt licht van 0,8 procent nu naar 0,9 procent in 2019.

IDC verwacht dat de smartphonemarkt dit jaar voor het eerst minder dan 10 procent groeit. Het bureau heeft zijn prognose naar beneden toe bijgesteld en komt nu uit op een groei van 9,8 procent. Vooral in China daalt het aantal smartphoneverkopen. In het Midden-Oosten en Afrika worden de hoogste groeicijfers verwacht.