Nieuws/Binnenland
471730
Binnenland

Crowdfunding gestart voor Psychonauts 2

Tien jaar de lancering van Psychonauts heeft ontwikkelaar Double Fine het vervolg aangekondigd. Via crowdfundingwebsite Fig hoopt men $3,3 miljoen op te halen voor de ontwikkeling van Psychonauts 2. De inzameling is al goed op weg, binnen een dag heeft de game als ruim $650.000 opgehaald.

Aan Gamespot laat Tim Schafer, het brein achter de franchise, weten waarom nu de tijd rijp is voor Psychonauts 2. "Tien jaar denken we van tijd tot tijd al na over een vervolg op Psychonauts. Nooit was de tijd er rijp voor. Maar ik denk dat tijdens onze Broken Age-campagne en de ontwikkeling ervan, we voor het eerst voelden dat we vrij waren om echt ons eigen ding te kunnen doen en onze eigen games konden uitgeven. We hadden het gevoel dat we controle hadden over onze eigen toekomst en dat Psychonauts 2 iets was wat we heel graag als volgende wilden doen."

Wie geld investeert in de ontwikkeling van Psychonauts 2, wordt daarvoor beloond door Double Fine. Je kunt al meedoen vanaf $10. Voor het laagste bedrag krijg je in ieder geval een digitaal exemplaar van de eerste Psychonauts. Voor $39 mag je Psychonauts 1 en 2 downloaden. Wie echt veel geld te besteden heeft, mag in ruil voor $10.000 kamperen met het ontwikkelteam. Dat heeft één iemand al gedaan. Net als bij Kickstarter wordt het geld voor de game pas geïnd als de campagne succesvol is.

Double Fine verwacht dat Psychonauts 2 af zal zijn in het najaar van 2018 en staat gepland voor console en pc.