Nieuws/Binnenland
471764
Binnenland

Opnieuw pro-formazitting Holleeder

AMSTERDAM - In de Amsterdamse rechtbank wordt vrijdag de vierde pro-formazitting gehouden in de strafzaak tegen Willem Holleeder. 'De Neus' wordt verdacht van de moorden op Cor van Hout, Kees Houtman, John Mieremet, Willem Endstra en Thomas van der Bijl.

Ook wordt Holleeder verdacht van de dood van Robert ter Haak, die ten tijde van de aanslag naast Cor van Hout stond, en van het verwonden van de man die naast de geliquideerde Endstra zat. De zitting van vrijdag zal met name gaan over de stand van het onderzoek en de verlenging van de voorlopige hechtenis.

Deze zaak staat overigens los van het Passageproces, waarin de zussen van Holleeder afgelopen week getuigden. Toen deze zaak begon, was er nog te weinig bewijs tegen Holleeder, vandaar de aparte zaak.

De inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen Holleeder zal op z'n vroegst eind volgend jaar beginnen.

Volg de pro-formazitting via de tweets van rechtbankverslaggever Saskia Belleman.

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");